Що змінилося в поставках газу харків'янам у серпні

У цілодобовому режимі йде робота над тим, щоб процес розподілу газу був безперебійним

Послугу з розподілу газу в місті Харкові з 1 серпня 2023 року надає національний оператор “Газмережі” під координацією Групи “Нафтогаз”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Відповідне рішення також ухвалили стосовно міста Кривий Ріг. Відтепер компанія управляє п’ятьма філіями - Кропивницькою, Дніпровською, Харківською, Криворізькою і Харківською міською (дія ліцензії АТ “Харківміськгаз” припинена).

Як повідомили в “Газмережах”, близько 8 тис. працівників відповідають за належну роботу 37 тис. км газопроводів. З їх допомогою газ отримують 2 млн домогосподарств і юридичних осіб, серед яких - підприємства, лікарні, дитсадки, школи та інші об’єкти. У цілодобовому режимі йде робота над тим, щоб процес розподілу газу був безперебійним. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що харків'янам нагадали про необхідність передавати показання приладів обліку газу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ “Харківміськгаз”.  Показання лічильників газу за липень можна передати з 28 липня до 5 серпня через сервіси обліку газу.

“Передавати показання лічильника необхідно навіть, якщо ви тимчасово не проживаєте у помешканні та не користувалися газом. Це зекономить ваш час. Потрібно продублювати попередні цифри. Якщо цього не зробити, оператори ГРМ (міськ- або облгаз) можуть нарахувати обсяг спожитого газу на основі "планового щомісячного об’єму споживання". При передачі фактичних показань лічильника дані можуть бути скориговані”, - пояснили принцип нарахування вартості газу в компанії.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися