Деяких мешканців Харківської області запрошують на реєстрацію: подробиці

Розмінування земель сільськогосподарського призначення у Харківській області: фермерів запрошують реєструватись через ДАР

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) та Всесвітня продовольча програма (ВПП) спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України (Мінагрополітики) розпочинають реєстрацію на проведення розмінування та реабілітації земель сільськогосподарського призначення. Подати заявку у Державному аграрному реєстрі (ДАРі) потрібно до 15 серпня 2023 року. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінагрополітики.

У межах програми, ФАО і ВПП у співпраці з Мінагрополітики визначать фермерів, які будуть відібрані для участі в програмі розмінування та реабілітації сільськогосподарських земель. Землі відібраних фермерів отримають підтримку з розмінування, наскільки це можливо, а також іншу допомогу для відновлення сільськогосподарського виробництва.

Фермери з Богодухівської, Ізюмської, Куп'янської, Харківської та Чугуївської громад Харківщини можуть подати заявку на підтримку. Вони повинні мати у власності чи орендувати земельні ділянки загальною площею до 300 га. Серед інших критеріїв пріоритетності:

високий відсоток необроблюваних земель як наслідок війни;

високий відсоток розбомблених земельних ділянок;

високий відсоток забруднення зон;

зменшена кількість працівників внаслідок війни;

ґрунти загальнодержавного значення;

сполучення ділянок з дренажним басейном, вилуговування ґрунту.

Крім того, фермери повинні будуть надати кадастрові дані орних земельних ділянок, які вважаються небезпечними. Надана інформація буде додатково підтверджена механізмом за порівняння із супутниковими знімками, а також усі зареєстровані фермери пройдуть додаткову верифікацію, яке допоможе ФАО і ВПП направити необхідну підтримку.

Кінцевий термін подання заявки – 15 серпня 2023 року.

Корисні матеріали:

Інструкція з реєстрації у ДАР

Інструкція щодо входу в кабінет та редагування інформації у ДАР

Контактна інформація:

Контакт-центр ДАР: +38 044 339 9215; [email protected]

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО):

+38 099 090 7582; +38 068 318 0943; [email protected].

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області відновлюють важливу послугу з оформлення документів

Міграційна служба щодня продовжує працювати для того, щоб усі громадяни Харківської області, в тому числі в зоні бойових дій, отримали необхідні паспортні документи.

Днями мобільна бригада ГУ ДМС Харківщини відвідала прифронтове селище міського типу Борова, яке знаходиться дуже близько до зони бойових дій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного управління міграційної служби.

Основна ціль візиту міграційників - забезпечення документами дітей: видача перших ID-карт та відновлення втрачених чи знищених окупантами документів. Тож попри ризики і небезпеку, мешканці Борової змогли скористатися послугами ДМС.

Де ще відновлюють послугу міграційники – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися