Де шукати житло евакуйованим із Куп'янського району Харківщини

Житло ВПО у межах програми надається безплатно

Жителі Харківської області, які евакуюються з населених пунктів Куп’янського району, можуть знайти житло у безпечних районах країни за допомогою програми “Прихисток”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У відомстві пояснили, що ініціатива була створена за принципом дошки оголошень. Власники житла, які готові прихистити у себе вдома ВПО, залишають оголошення про вільне житло та контакти. А люди, яким потрібне житло, можуть відразу його знайти та забронювати на кілька днів або довший період. Житло у межах програми надається безплатно.

Знайти житло можна зареєструвавшись на сайті "Прихисток". Після реєстрації за допомогою системи фільтрів можна підібрати оптимальне приміщення та зв’язатися з його власником.

За умовами програми ті, хто надав прихисток, отримають компенсацію від держави на сплату комунальних послуг.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що 10 серпня на деокупованих територіях Куп'янського району Харківської області оголосили проведення обов'язкової евакуації населення. Відповідне розпорядження підписав 9 серпня 2023 року ТВО начальника Куп'янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич.

На території Куп'янської міської територіальної громади обов'язкову евакуацію оголосили для мешканців міста Куп'янськ Заоскілля (лівий берег річки Оскіл), смт Ківшарівка, м. Куп'янськ-Вузловий.

Дізнатися детальніше, як повідомити про намір евакуюватися, можна за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися