У Харкові перевірили якість повітря: що виявили

Результати перевірки якості повітря у період з 7 по 12 серпня

Спеціалісти Комплексної лабораторії спостережень за забрудненням природного середовища перевірили якість повітря Харківського РЦГМ у період з 7 по 12 серпня.   Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського регіонального центру з гідрометеорології.

Лабораторія проводить моніторинг стану атмосферного повітря в м.Харків за наступними домішками: завислі речовини, діоксид сірки, оксид вуглецю, діоксид азоту, оксид азоту, фенол, сажа, аміак, формальдегід.

За даними досліджень перевищень гранично допустимих концентрацій вказаних домішок за вказаний період не спостерігалося.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що спеціалісти ДУ “Харківський обласний  центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” провели моніторинг забруднення атмосферного повітря.

Протягом 6 місяців поточного року спеціалісти дослідили 4865 проб атмосферного повітря. Перевіряли відповідність вимогам гігієнічних регламентів “Гранично допустимі концентрації хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць”.

У результаті перевірок виявили перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДК) забруднюючих речовин у 154 пробах (3,2%). На межі санітарно-захисних зон промислових підприємств досліджено 1565 проб атмосферного повітря, з них 8 проб були з перевищенням ГДК (0,5%). У місцях проживання населення в зоні впливу автотранспортних магістралей  досліджено 2832 проби атмосферного повітря, з них  з перевищенням ГДК 146 проб (5,2%).

На території м. Харків всього було досліджено 2297 проб атмосферного повітря, перевищенням ГДК виявили у 76 проб (3,3 %).




Джерело: https://t.me/HRCGM/297
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися