У Харківській області реалізують особливу програму: подробиці

Програма передбачає забезпечення сімейного догляду для всіх дітей

У Харківській області обговорили реалізацію програми "Найкращий догляд для кожної дитини в Харківській області". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

У обговоренні взяла участь міністерка соцполітики України Оксана Жолнович в рамках робочої поїздки у Харківську область та представники ЮНІСЕФ. Загалом торкнулися питання стану соціальних послуг в регіоні.

Вказана програма передбачає забезпечення сімейного догляду для всіх дітей. Особливо це стосується тих дітей, хто:

  • був розлучений з родиною,

  • втратив батьків, 

  • є внутрішньо переміщеними особами,

  • хто повертається додому після деокупації. 

Також разом з міністеркою оглянули Харківський регіональний мультифункціональний центр допомоги дітям, відвідали Центр первинної медичної допомоги №2 Харківського району та передали персоналу ноутбуки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Старосалтівській громаді цього тижня надаватимуть правову та медичну допомогу. У середу, 16 серпня, у селі Кирилівка працювала мобільна бригада психосоціальної підтримки та юридичної допомоги від Благодійного фонду "Восток SOS". Для дітей фахівці організували розвантажувальні ігри та арттерапевтичні заняття для покращення емоційного стану.

У с. Шестакове 17 серпня буде працювати мобільна клініка Британської гуманітарної місії UK-MED. У с. Зарічне 18 серпня також працюватиме мобільна клініка Британської гуманітарної місії UK-MED.

Детальніше про послуги, які можуть отримати жителі громади, читайте за посиланням.




Джерело: https://t.me/synegubov/6857
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися