Фермер з Сахновщини, що у Харківській області, експлуатував безхатьків у своєму господарстві

Чоловік підшукував людей у скрутному становищі на Харківщині та Дніпропетровщині та заманював їх до себе їжею та зарплатнею

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 57-річного чоловіка за фактом вербування, переміщення людини, з використанням обману та її уразливого стану, з метою трудової експлуатації, вчиненого повторно (ч. 1, 2 ст. 149 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, власник одного з фермерських господарств у Сахновщинському районі, займався трудовою експлуатацією людей, що знаходились в уразливому стані.

Чоловік підшукував на території Харківської та Дніпропетровської областей осіб з числа соціально незахищених верств населення, які перебували в скрутному матеріальному становищі. Обвинувачений пропонував роботу на його фермерському господарстві, обіцяючи високу зарплатню, триразове харчування і гідні умови праці.

Після отримання згоди потерпілих фермер привозив їх на територію господарства, відбирав документи та мобільні телефони. Про виконання обіцянок щодо гідних умов праці і нормований восьмигодинний робочий день теж не йшлось — люди були вимушені жити в антисанітарних умовах, тяжко працювати, не отримуючи зарплатню. Власник господарства примушував їх виконувати сільськогосподарські роботи просто за продукти харчування, яких не вистачало для мінімальних потреб людини і тим більше для важкої праці.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття наркопритону у Харківській області. Розпочате досудове розслідування за фактом організації наркопритону в Слобідському районі Харкова. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура. Як повідомляє слідство, 43-річний харків’янин організував у своїй квартирі наркопритон. Раніше чоловік вже притягався до кримінальної відповідальності і відбував покарання за злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів. У ході обшуку у квартирі виявлено та вилучено медичні шприци, зіп-пакети з порошкоподібною речовиною, електронні ваги, скляні колби, флакони, трубки із залишками наркотиків тощо. Також у приміщенні, крім господаря, знаходились двоє жінок та чоловік. Попередньо встановлено, що "гості" — наркозалежні, які прийшли в квартиру вживати наркотики.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися