«Не вірьте ворожим ІПСО» – чи надають житло евакуйованим на Харківщині

Росіяни знову розганяють фейки про Харківщину.

Російська пропаганда розповсюджує неправдиву інформацію, що начебто евакуйованим з Куп'янщини не надають житло, допомогу, а "українська влада кидає їх напризволяще". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Обласна влада закликає не вірити ворожим ІПСО.

Жителі Харківщини, яких ми евакуйовуємо, отримують усе необхідне для проживання від продуктів до постільної білизни. Також людям надається безкоштовне житло в Харкові або інших областях України. Закликаємо усіх, хто досі живе під обстрілами, звертатися до Єдиного координаційного гуманітарного центру.

За минулу добу з небезпечних районів Куп'янщини була евакуйована ще 31 людина, в тому числі 2 дітей, 24 жінки та 3 людей з інвалідністю. Усього за період з 9 серпня евакуйовано 680 людей, 166 з них – діти.

Велика подяка волонтерським організаціям OCHA, WCK, PIN, PUI, R2P, Stellar Ukraine, IRC, DRC, Unicef, MDM, БО "ВТОБІ", Проліска, ХАБ Вокзал, Water Mission, IOM та усім, хто допомагає рятувати людей.

Телефони Єдиного координаційного гуманітарного центру:  +380507890124 та +380637896474.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

"Там дуже небезпечно" – у Харківській області йдуть активні бої

Українські захисники надійно тримають позиції та не дають окупантам просуватися на Куп’янському напрямку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

"Перебувати там наразі дуже небезпечно. Тому що ворог б’є і по центральній частині міста, і по житловим будинкам з усіх видів озброєння – артилерії, авіації, мінометів, танків. Чи не щодня маємо трагічні випадки поранень цивільного населення, як у Куп’янську, так і в районі", - додав Олег Синєгубов. Начальник ХОВА повідомив, що окупанти намагаються завдавати ударів по логістичним об’єктам району, аби ускладнити пересування цивільному населенню.

Як діє противник у Харківській області – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися