У Харківській області боротимуться із загрозою: до мешканців звернулися з проханням

Жителів області попросили не чіпати та не перекладати приманки

У Держпродспоживслужбі за участі керівників та спеціалістів управлінь ветеринарної медицини головних управлінь Держпродспоживслужби в областях обговорили підготовку до проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області. 

У зв’язку з дією воєнного стану цьогоріч всі роботи з розповсюдження вакцини будуть проводитися без застосування авіації. Так, приманки з вакциною будуть розповсюджувати робочі групи - вони розкладатимуть на узліссях, узбіччі доріг, річок, сільськогосподарських угідь, на території вирубок приманки з вакциною.

У кожній громаді уже створено робочі групи, в які увійшли спеціалісти ветеринарної медицини, лісівники, мисливці та представники органів місцевого самоврядування, а також за згодою представники національної поліції.

Дана кампанія спрямована на створення стійкого імунітету до сказу серед диких тварин. Своєю чергою це зменшить ймовірність передачі збудника захворювання до сільськогосподарських та домашніх тварин.

У Держпродспоживслужбі уточнили, що приманка з вакциною безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. “При виявлені приманок – не беріть їх до рук і не переносьте з місць розкладання”, - звернулися до жителів області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові перевірили якість атмосферного повітря. Що виявили у ході перевірок - читайте за посиланням




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися