У Харкові проводять обробку території: що відомо

Обробка має на меті зниження ризику захворювання тварин

КП “Центр поводження з тваринами” провело планову інсектоакарицидну обробку території. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Мета проведення - убезпечення тварин міського притулку від комах та кліщів, які переносять небезпечні хвороби.

Як зазначили на підприємстві, це допоможе знизити ризик захворювань, щоб тварини почувалися комфортно у своїх тимчасових домівках, поки чекають на нових господарів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області поширюється небезпечне захворювання. Зафіксували третій випадок дирофіляріозу у 2023 році.  У держустанові розповіли, що лікарі вилучили з ока 66-річної жительки Первомайського паразита довжиною у 10 см.  За даними установи, за останні 10 років у Харківській області зареєстрували близько 100 хворих на дирофіляріоз в усіх районах, крім Красноградського. Найчастіше хворі зверталися за медичною допомогою з січня по квітень та з серпня по вересень, що залежало від періоду укусів комарів.

Дирофіляріоз – трансмісивне паразитарне захворювання. Воно передається через укуси кровосисних комах, здебільшого комарів. Зараження дирофіляріозом відбувається у період активного нападу комах (травень-жовтень місяці), під час укусу яких в організм людини потрапляють личинки паразита, які повільно ростуть. У зв’язку з цим клінічні прояви хвороби можуть проявлятися у будь-який період року.

Мешканцям Харківщини дали поради, як запобігти зараженню дирофіляріозом. Про це читайте докладніше тут




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися