У Харківській області перевіряють деякі сім'ї: що відомо

Деяким дітям було надано грошову допомогу

У Лозівській громаді щороку проводять Всеукраїнський профілактичний захід “Урок”. Мета заходів - виявлення дітей, які без поважних причин не розпочали заняття та вжиття заходів щодо повернення їх до навчання. Відповідні профілактичні заходи проводили й цього року. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської міської ради. Перевірки проводили з 16 по 31 серпня 2023 року. 

Також у ході профілактичних заходів здійснювали контроль за умовами проживання, виховання та утримання дітей.

У рамках проведення першого етапу  Всеукраїнського профілактичного заходу  "Урок" спеціалісти перевірили умови проживання 251 дитини шкільного віку зі 115 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, сімей опікунів, піклувальників, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу. Під час обстеження перевіряли наявність умов для отримання дітьми освіти, а саме:

  • житлові умови проживання дітей,

  • підготовку дітей до нового навчального року та осінньо-зимового періоду, забезпеченість відповідним одягом та шкільним приладдям, комп’ютерною технікою та індивідуальними гаджетами для дітей з метою здобуття освіти шляхом дистанційного та онлайн навчання,

  • виявлення дітей не охоплених навчанням.

Спеціалісти також провели профілактично-роз’яснювальні бесіди з батьками проводились щодо належного виконання батьківських обов’язків у питанні навчанні дітей.

В ході перевірок були виявленні порушення - 9 батькам офіційно попереджено щодо відповідальності з дотримання прав дітей згідно із законодавством України, 2 батьків було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.  

Також станом на 1 вересня в ході проведення профілактичного заходу надали грошову допомогу 12 дітям з 8 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах на загальну суму 10 500 грн, 200 дітям було видано канцелярське приладдя.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що переселенцям на Харківщині видаватимуть гранти




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися