Стало відомо, що буде з житлом для ВПО

Планують провести аналіз та моніторинг потреб у ремонті й облаштуванні місць тимчасового проживання

У Міністерстві реінтеграції обговорили проблеми з житлом для ВПО та шляхи врегулювання нагальних питань. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції. 

Під час засідання Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО розглянули питання реалізації постанови № 930 “Деякі питання функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб”.

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук наголосила, що місця тимчасового проживання мають забезпечувати переселенцям гідні та безпечні умови, особливо у тих випадках, коли йдеться про осіб з інвалідністю, людей похилого віку та дітей.

Був розроблений алгоритм співпраці задля оперативної комунікації та розв'язання нагальних питань. ОВА вже надають інформацію щодо потреби у проведенні ремонтів в МТП для того, щоб привести їх у належний стан.

Серед іншого також досягли домовленості з міжнародними організаціями щодо аналізу та моніторингу потреб у ремонті й облаштуванні МТП. “Створення ефективної системи забезпечення ВПО житлом є критично важливим перед зимою. Тому ми спільно докладаємо зусиль, аби люди мали комфортне перебування у тимчасовому житлі”, – резюмувала Ірина Верещук.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що внутрішні переселенці можуть також підтверджувати трудовий стаж зі слів свідків

У відомстві пояснили, що виникають ситуації, коли українці, які виїхали з ТОТ, потребують підтвердження трудового стажу для пенсій, але не мають трудових книжок або відповідних записів.  На засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО було надано роз’яснення з цього приводу.



Джерело: https://t.me/minre_ua/4195
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися