В Харкові намагалися розібратися в тому, чому так коштують крупи та курячі яйця

Аналізом займалися спеціалісти Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку

У Харкові спеціалісти Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку проаналізували ціни на різні види круп та курячі яйця. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як повідомили спеціалісти, вартість кожного виду  продукції залежить від виробника, пакування, обробки тощо. Крім того, на товари власних торгових марок супермаркетів ціни зазвичай нижчі.  

Зокрема,  гречана крупа у середньому коштує 47 грн/кг, рисова довгозерниста – 66 грн/кг, рисова круглозерниста – 61 грн/кг, пшоно – 33 грн/кг, манна крупа – 26 грн/кг. Ціни на курячі яйця на ринках та в супермаркетах становлять від 40 до 57 грн/10 шт.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про ціни на харчові продукти на Харківщині. У Харківській області подешевшали овочі, а м'ясо та риба зросли в ціні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ статистики у Харківській області. У серпні ціни у Харкові та області порівняно з липнем знизилися на 1,8%, а з початку року зросли на 3%. За даними головного управління статистики, ціни на продукти в серпні були нижчими за липневі на 4,4%. Також знизилися ціни на: соняшникову олію (на 4,8%), яйця (на 4,3%),  масло (на 4,2%), хліб та хлібопродукти (на 1,8%), сир (на 1, 8%), молоко (на 1,6%), фрукти (на 1%), безалкогольні напої (на 0,8%). Водночас подорожчав цукор (на 3,1%), м'ясо та м'ясопродукти (на 0,7%), риба та продукти з риби (на 0,4%). З початку року у Харкові та області найбільше подорожчали:  фрукти (на 17,2%) м'ясо та м'ясопродукти (на 15,4%), макаронні вироби (на 5,1%), молоко (на 4,,5%). Найбільше знизилися в ціні наступні продукти:  яйця (на 35,3%), овочі (на 21,6%), олія соняшникова (на 12%).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися