Одна з громад Харківщини заявила про повну готовність до опалювального сезону

У Лозовій проте зазначили, що у громади є заборгованості по тарифам

Лозівська громада на Харківщині стовідсотково готова до опалювального сезону. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської міської ради.

"Щодо технічних питань - готові на 100%. Проте проблемним залишається питання різниці у тарифах. Це сума понад 100 мільйонів гривень, на її компенсацію Лозівська громада очікує від держави. Разом з цим виріс борг підприємства за блакитне паливо перед НАК "Нафтогаз" - це 150 мільйонів гривень. Газопостачальне підприємство подало на КП "Теплоенерго" судовий позов на відшкодування понад 60 мільйонів гривень і нараховує більше 30 мільйонів інфляційних та штрафних санкцій. Разом з депутатами міської ради, фахівцями ми працюємо над вирішенням цього питання аби без проблем розпочати новий опалювальний сезон.", - зазначив під час пресконференції Лозівський міський голова Сергій Зеленський.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про вшанування полеглих воїнів у Лозівській громаді. У Лозовій Харківської області встановлять "Інформаційний кіоск" який буде розповідати про лозівчан, що загинули, захищаючи Україну. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської міської ради. "Підходимо до цього питання комплексно і з повною відповідальністю. Співпрацюємо з рідними загиблих, враховуємо їхні зауваження. Закликаю активно долучатися до цих питань громадськість. Готові розглядати і підтримувати їхні ініціативи. Працюємо над розробкою проєкту з облаштування сектору військових поховань "Поле Слави" на Центральному міському кладовищі.", - зазначив під час пресконференції Лозівський міський голова Сергій Зеленський. Також визначено ще ряд напрямків над якими працюють фахівці відділів та управлінь міської ради, додав секретар Лозівської міської ради Юрій Кушнір: - організація куточків Пам'яті в закладах освіти і культури та старостинських округах; - робота над Книгою Пам'яті. У ній закарбують пам'ять про усіх загиблих жителів Лозівської тергромади, починаючи з 2014 року, з фото та біографічними довідками; - у планах у фойє виконавчого комітету встановити інтерактивну Дошку пам'яті, де на великий екран виводитиметься фото і біографія загиблого захисника. Подібний сучасний інформаційний інструмент, так званий "Інформаційний кіоск", встановлять у сквері "Захисників України". Наразі працюють над замовлення відповідного обладнання.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися