В одній з громад Харківщини збирають громадські ініціативи з питань посилення соцбезпеки

В Зміївській громаді вже призначили дату розглянення цих ініціатив

В Зміївській громаді почато збір ініціатив від населення з питань посилення громадської безпеки та соціальної згуртованості. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Зміївської міської ради.

У 2023 році Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні підтримала створення робочих груп із громадської безпеки у Харківській області. У межах їх роботи ПРООН прагне підтримати громадські мініініціативи, спрямовані на зміцнення громадської безпеки та соціальної згуртованості. Мініініціативи на конкурс можуть подавати ініціативні групи на суму до 2,5 тисяч доларів. Мініініціатива, яка набере найбільшу кількість голосів за результатами голосування, буде підтримана Програмою розвитку ООН.

На черговому засіданні робочої групи з питань громадської безпеки та соціальної згуртованості Зміївської територіальної громади, проведення якого планується  20 листопада о 10:00, буде розглянуто питання "Про розгляд та затвердження мініініціатив у 2023 році",  де автори ідей будуть презентувати свої мініініціативи  за двома напрямами — громадська безпека та соціальна згуртованість.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про вшанування полеглих воїнів у Лозівській громаді. У Лозовій Харківської області встановлять "Інформаційний кіоск" який буде розповідати про лозівчан, що загинули, захищаючи Україну. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської міської ради. "Підходимо до цього питання комплексно і з повною відповідальністю. Співпрацюємо з рідними загиблих, враховуємо їхні зауваження. Закликаю активно долучатися до цих питань громадськість. Готові розглядати і підтримувати їхні ініціативи. Працюємо над розробкою проєкту з облаштування сектору військових поховань "Поле Слави" на Центральному міському кладовищі.", - зазначив під час пресконференції Лозівський міський голова Сергій Зеленський. Також визначено ще ряд напрямків над якими працюють фахівці відділів та управлінь міської ради, додав секретар Лозівської міської ради Юрій Кушнір: - організація куточків Пам'яті в закладах освіти і культури та старостинських округах; - робота над Книгою Пам'яті. У ній закарбують пам'ять про усіх загиблих жителів Лозівської тергромади, починаючи з 2014 року, з фото та біографічними довідками; - у планах у фойє виконавчого комітету встановити інтерактивну Дошку пам'яті, де на великий екран виводитиметься фото і біографія загиблого захисника. Подібний сучасний інформаційний інструмент, так званий "Інформаційний кіоск", встановлять у сквері "Захисників України". Наразі працюють над замовлення відповідного обладнання.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися