На Харківщину передали побутову техніку: хто отримає допомогу

Для гуртожитків передали 55 холодильників, 87 пральних машин та по 65 прасок, електрочайників, мікрохвильових печей

У Харківську область передали побутову техніку для забезпечення потреб ВПО. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська розповіла, що допомогу отримали від БО “Благодійний фонд Павла Якименка “Твій Харків” і міжнародних партнерів з китайської провінції Хейлунцзян. Побутову техніку вже передали у місця компактного проживання для внутрішньо переміщених осіб.

Завдяки отриманій допомозі буде забезпечено потреби понад 1000 переселенців у семи гуртожитках закладів освіти міста Харків. Вона зазначила, що Харківщина прийняла майже 520 тисяч ВПО. Усього для гуртожитків передали 55 холодильників, 87 пральних машин та по 65 прасок, електрочайників, мікрохвильових печей.

Директор студмістечка Геннадій Деркачівський повідомив, що в одному з гуртожитків проживає 130 людей, а в другому – 170. Також нещодавно ухвалили рішення збільшити кількість місць для внутрішньо переміщених осіб. За потреби ще можна додатково розмістити 170 переселенців. Він наголосив, що побутова техніка дуже потрібна ВПО, адже багато людей внаслідок обстрілів залишилися без житла.

Заступник коменданта Олександр Шаповалов розповів, що їхній гуртожиток розпочав приймати переселенців у жовтні минулого року. 

“На сьогодні в нашому гуртожитку проживає 36 дітей, також тут переважно знаходяться люди віком старше 60 років. Здебільшого у нас мешкають переселенці з Куп’янської, Вовчанської та Борівської громад Харківської області та з різних населених пунктів Луганщини”, – зазначив Олександр Шаповалов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині ВПО отримають грошову допомогу на оплату комунальних послуг.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися