У Харківській області виплачують одноразову матеріальну допомогу: хто отримує виплати

Програма покликана покращити демографічні процеси

В Красноградській міській територіальній громаді вперше запрацювала цільова Програма підтримки народжуваності, повідомляють "Коментарі. Харків".

В громаді пояснили, що метою програми є: 

  • сприяння сім’ям, родинам в наданні матеріальної підтримки при народженні дитини, 

  • створенні умов безпечного материнства,

  • удосконалення питань планування сім’ї,

  • збереження репродуктивного здоров’я населення,

  • покращання демографічних процесів.

За період 2022 року в Красноградській територіальній громаді народилося 105 малят. Прогнозована кількість немовлят, що народяться у жовтні-грудні 2023 році  складає – 24 дитини, прогнозована народжуваність у 2024-2025 роках – 100 дітей на рік.

“Тож кожна родина, яка поповнилася маленькими хлопчиками чи дівчатками у 2023 році отримає від міста одноразову матеріальну допомогу у сумі 3000 грн”, - пояснили у громаді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що діти з Куп'янської громади відвідали Зоологічний парк в місті Харків.

Чергова група дітей з Куп'янської громади відвідала Харківський зоологічний парк завдяки співпраці Куп'янської міської військової адміністрації з благодійними організаціями та ініціативи й підтримки начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова й начальника Куп'янської міської військової адміністрації Андрія Беседіна. Під час екскурсії діти познайомилися з мешканцями парку, дізналися багато цікавого й нового про світ фауни та взяли участь в захопливому квесті. Не лише діти, а їхні батьки були в захваті від відвідування зоопарку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися