Переселенці Харкова та області можуть отримати стипендії: подробиці

Переселенці можуть отримати стипендії на навчання в IT-сфері

Внутрішньо переміщені особи, а також мешканці прифронтових і звільнених територій можуть отримати стипендії для навчання на IT-курсах. Їх організовує освітня платформа Prometheus за підтримки USAID. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

Планується надати 600 таких стипендій, повідомляється на фейсбук-сторінці платформи.

На безоплатне навчання можуть претендувати жителі та ВПО, які на момент подачі заявки мешкають у Чернігівській, Сумській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Одеській областях, в тому числі:

- ветерани, а також члени їхніх сімей (батьки, дружина/чоловік, діти);

- громадяни, що втратили роботу внаслідок війни;

- громадяни, у яких постраждало житло внаслідок російської агресії;

- інші вразливі категорії населення.

Майбутнім слухачам пропонується обрати одну із 6 стипендіальних програм, а саме:

• Курс "Java Beginner". Навчання дасть змогу опанувати основи найбільш популярної мови програмування Java. Тривалість курсу – 17 тижнів.

• "Frontend. Базовий курс від Ciklum". Тут можна навчитися верстати, створювати та наповнювати сайти й вебзастосунки. Тривалість навчання – 16 тижнів.

• Курс "Тестувальник QA Manual". Для тих, хто хоче отримати базові знання з тестування програмного забезпечення. Курс тривалістю 11 тижнів.

• Курс "Тестувальник QA Auto". Дасть змогу опановувати Python – мову програмування для новачків. Тривалість навчання – 11 тижнів.

• Курс "DevOps та Kubernetes. Практичний інтенсив". Знання, отримані на курсі, допоможуть стати інженером DevOps. Він розрахований на 10 тижнів.

• Курс "UX/UI Design Basic". Навчить проєктувати зручні диджитал-продукти. Тривалість навчання – 15 тижнів.

Подати заявку на стипендіальну програму можна до 7 жовтня включно. Для цього достатньо заповнити анкету, перейшовши за посиланням обраного курсу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що робиться у парку "Гомільшанські ліси" на Харківщині

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, його заступник відвідав Зміївщину та Національний природний парк "Гомільшанські ліси". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

Спільно з правоохоронцями, місцевою владою та новим директором національного парку Євген Іванов обговорив потреби адміністрації зеленої зони та хід боротьби із так званими чорними лісорубами.

Які збитки злочинці нанесли Нацпарку – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися