Чим займаються літні люди на Харківщині (ФОТО)

Яку допомогу можуть отримати літні люди на Харківщині

У деяких громадах Харківської області відновлюють надання послуг літнім людям, повідомляють "Коментарі. Харків".

У Печенізькій селищній раді повідомили, що у громаді працює КУ "Центр надання соціальних послуг Печенізької селищної ради", де отримувачами послуг є люди поважного віку. Це студенти “Університету третього віку” й творчих гуртків. Очільник селищної ради Олександр Гусаров розповів, що зустрічі цих поважних людей в Центрі є цікавими й продуктивними: вони разом відпочивають, пишуть, творять, майструють, спілкуються й працюють задля Перемоги України, допомагаючи Збройним Силам України. 

У комунальній установі можна отримати такі соціальні послуги:

  • догляд вдома;

  • консультування;

  • представництво інтересів;

  • соціальна профілактика;

  • соціальна адаптація;

  • натуральна допомога (перукарські послуги тощо). 

Також у відділенні денного перебування Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чугуївської міської ради напередодні Міжнародного дня людей похилого віку відновлено роботу з надання комплексів оздоровчих заходів. 

Отримувачі соціальних послуг можуть відвідувати соляну кімнату.

У залі лікувальної фізкультури, оснащеному тренажерами, підопічні відділення денного перебування та інших відділень за мультидисциплінарним підходом мають змогу отримувати заходи фізичної адаптації та реабілітації. Комплекс вправ підбирається фахівцем з фізичної реабілітації.

Крім вищезазначеного, у приміщенні закладу з відвідувачами працює психолог Міжнародної організації FHI 360. А також проходить запланований багатоденний тренінг, який проводять фахівці організації “Міжнародний Медичний Корпус”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що вагітні жінки у Харківській області можуть отримати прихисток.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися