У Харківській області відключили газ: що сталося

Газу не буде орієнтовно до 16:00

У Бірки Харківського району на час ремонтів призупиняється газопостачання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської філії “Газмережі”. 

“У зв’язку з проведенням аварійних робіт на газорозподільних мережах, 05.10.2023 року буде припинено газопостачання до споживачів - мешканців села Бірки, Харківського району”, - зазначили у компанії. .

У “Газмережі” уточнили, що орієнтовний час припинення газопостачання з 09.00 до 16.00 год. 05.10.2023 року.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що харків’янам вкрай необхідно вчасно з 1 по 5 жовтня передати показання лічильника газу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської філії “Газмережі”. У компанії зазначили, що це важливо під час формування індивідуального обсягу споживання "блакитного палива" за "газовий рік" споживача і розрахунку за послуги розподілу на наступний календарний. “Ми розуміємо, що внаслідок бойових дій на Харківщині чимало містян були змушені покинути свої домівки. Але передавати щомісяця необхідно навіть "нульові", незмінні показники, якщо ви не користувалися газом”, - уточнили у міській філії.

У компанії розповіли, як розрахувати вартість послуги: береться сума спожитих кубів газу впродовж попереднього “газового року” з 01.10.22 р. по 30.09.23 р., ділиться на 12 частин та множиться на тариф за доставку, затверджений НКРЕКП для м. Харкова. “Газовий рік для споживача - це його річна замовлена потужність, використання певної кількості кубів газу. Якщо протягом “газового року” виникне потреба скорегувати спожиті обсяги газу, результати коригування будуть враховані лише в наступному календарному році”, - уточнили у міській філії.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися