У Харківській області перевіряють відновлення багатоповерхових будинків (ФОТО)

Зараз 2 будинки практично готові до безпечної експлуатації, ще 7 будинків – в процесі капітального ремонту

Заступник начальника ХОВА Михайло Харнам відвідав Дергачівську громаду та перевірив хід відновлювальних робіт у 9 багатоповерхівках, які найбільше постраждали від ворожих обстрілів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Відновлення цих будинків проводиться коштом фонду ліквідації наслідків збройної агресії при співфінансуванні з місцевого бюджету. 

Михайло Харнам розповів, що всі будівлі мали різний ступінь пошкоджень. Практично у кожному будинку потрібно було відновити покрівлю, утеплити фасад, замінити вікна та двері, а також виконати ревізію та перекласти інженерні комунікації. Крім цього, у будинках довелося привести до ладу фронтони й стіни, відбудовувати перегородки та здійснити внутрішні оздоблювальні роботи. “Зараз 2 будинки по вулиці 23 Серпня практично готові до безпечної експлуатації, ще 7 будинків – в процесі капітального ремонту”, – розповів представник ХОВА.

Також Михайло Харнам оглянув майданчик, де триває будівництво нового Центру первинної медико-санітарної допомоги. Роботи тут стартували кілька тижнів тому. Наразі бригади робітників демонтували зруйновані конструкції, викопали котлован, провели геодезичну зйомку й розмітку та заклали фундамент. На черзі – армування та гідроізоляція.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, які проєкти з відновлення планують завершити на Харківщини до кінця поточного року. 

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що влада намагається по максимуму відновити житло на деокупованих територіях. Зараз триває реалізація понад 60 об’єктів по території Харківської області. 

Він зазначив, що жодних нових проєктів цього року вже не розпочинатимуть. Докладуть зусиль, щоб завершити вже розпочаті – у тому ж Ізюмі, Дергачівській та Старосалтівській громадах.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися