На Харківщині допоможуть з працевлаштуванням: хто може звернутися

До допомоги залучено міністерство інтеграції України

Роботодавці Харківщини можуть отримати державну допомогу за працевлаштування ВПО. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з соцмереж Зміївської міської ради.

Компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб реалізуються за ініціативи Мінреінтеграції в межах інформаційної кампанії "Робота для ВПО: ти потрібен!". На Харківщині від початку повномасштабного вторгнення прийняли на роботу через Обласний центр зайнятості 1553 ВПО. За працевлаштування переселенців передбачається державна підтримка та компенсація видатків. Заявку на отримання компенсації роботодавець може подати через портал Дія або звернувшись до найближчого центру зайнятості.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про допомогу ВПО на Харківщині. Харківщина стала однією з пріоритетних областей для роботи Міжнародної організації з міграції. Про це йшлося на робочій зустрічі заступниці начальника ХОВА Віти Ковальської із представниками Міжнародної організації з міграції, яка відбулася 5 вересня, ынформують "Коментарі. Харків". Зустріч пройшла в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва Харківської області. Під час заходу обговорили надання МОМ гуманітарної допомоги Харківській області, а також можливості та плани для додаткового гуманітарного реагування в регіоні. "Одне з пріоритетних питань, де нам важливо спільно продовжити роботу, це облаштування місць компактного проживання. Наразі маємо 54 таких МКП. Загалом на Харківщині зареєстровано 516 тисяч внутрішньо переміщених людей, за цим показником наша область є серед лідерів по країні", – зазначила заступниця начальника Харківської ОВА. Також порушили питання працевлаштування ВПО та підтримки переселенців з дітьми. Віта Ковальська наголосила на важливості облаштувань укриттів у закладах освіти та подальшого забезпечення учнів ноутбуками. У зустрічі взяла участь нова керівниця діяльності МОМ у Східному регіоні України Лейла Салехіравеш. Вона зазначила, що в харківському офісі МОМ буде найбільша кількість працівників, адже в регіоні є дуже багато викликів, з якими необхідно працювати.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися