На Харківщині вирішують, що робити з безпритульними тваринами

Опитування триватиме до 24 жовтня

У Близнюківській громаді проводять опитування щодо розв'язання питання безпритульних тварин, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію громади.

“Друзі, нагадуємо, що до 24 жовтня триває опитування близнюківців. Громада прагне вивчити громадську думку щодо розв'язання проблеми безпритульних тварин на Близнюківщині”, - звернулися до жителів громади.

У формі опитування зазначається, що останнім часом збільшилась кількість нарікань з боку жителів громади щодо розв'язання проблеми поводження з безпритульними собаками на території громади.

“Це погано не тільки для чотирилапих, а й для людей. Тому, що було зафіксовано неодноразові  звернення коли собаки-безхатченки нападали та лякали дорослих та дітей. Без сумніву, що така проблема не тільки в нашій громаді, вона існує майже кожному населеному пункті  України”, - пояснюється у формі опитуванні.

Висловити своє бачення розв'язання цього питання можна за посиланням

У громаді повідомили проміжні результати, так зараз: 

  • 43,2% респондентів пропонують залучати до відлову спеціалізовані організації та влаштовувати тварин у притулки за межами громади.

  • 37,5% вважають, що на території громади має бути створений притулок, де ці тварини будуть утримуватися.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області продовжується епізоотичне неблагополуччя зі сказу, що впливає на епідемічну ситуацію. Розширюється географія випадків. На сьогодні до епізоотії залучено всі райони області. Протягом жовтня було зареєстровано 12 випадків. Детальніше про ситуацію читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися