Що відбувається з магазинами та ринками в Харкові

З початку активних бойових дій у Харкові пошкоджень зазнали 20 ринків

У Харкові продовжується поступове відновлення та часткова відбудова зруйнованих територій ринків і торговельних майданчиків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. У міськраді розповіли, що станом на 1 жовтня населення міста Харкова обслуговують близько:

  • 3,1 тис.  підприємств торгівлі,

  • 1,6 тис. - ресторанного господарства,

  • 1,1 тис. - побутового обслуговування,

  • 48 ринків та торговельних майданчиків.

Також, за даними міської ради, у Харкові функціонують 14 гіпермаркетів, 209 супермаркетів та  39 торгових центрів.

Як зазначили в Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку, з початку активних бойових дій у Харкові пошкоджень зазнали 20 ринків, 18 з яких вже почали працювати.

“Крім того, у Харкові продовжується і поступове відновлення роботи підприємств побуту. Зокрема, спостерігається тенденція до відкриття у всіх районах міста майстерень з ремонту одягу, манікюрних салонів та пунктів прийому хімчисток у приміщеннях ТРЦ”, - уточнили у міськраді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у вересні 2023 року в Харкові та області рівень споживчих цін зріс на 0,6% порівняно з серпнем поточного року. За місяць подешевшали:  овочі - на 12,4%, фрукти - на 10,6%, макаронні вироби - на 1,4%, риба та продукти з риби - на 0,6%. Також спостерігається зростання цін деяких продуктів.

Також спостерігається зростання цін деяких продуктів. Так, за місяць додали у вартості:  яйця - 18,2%, масло - 5,7%, молоко - 3,2.

Як змінилися ціни на харчові продукти з початку року, читайте за посиланням



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися