На Харківщині взялися за корупцію: що відомо

В Україні питання прозорості закріплено на державному рівні

На Харківщині провели круглий стіл за участі делегації представників гміни Голенюв Західнопоморського воєводства Республіки Польща. До роботи круглого столу долучився заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов в межах поїздки у Валківську тергромаду. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Серед питань під час засідання учасники обговорили важливість боротьби з корупцією та діяльність робочої групи “Прозорість та підзвітність”, яку створили при ХОВА.

Керівник апарату Харківської ОВА Вікторія Белявцева наголосила, що в Україні питання прозорості закріплено на державному рівні. Вона пояснила, що до 20 грудня такі ж робочі групи будуть створені в районних адміністраціях із залученням представників громад. “У межах діяльності групи на сайті ОВА буде створено окремий розділ щодо прозорості закупівель. Там міститиметься інформація щодо актуальних тендерних закупівель та вже завершених”, - зазначила представниця ХОВА.

Також у ході круглого столу обговорили питання спільного розвитку між Валківською територіальною громадою та польською гміною, які раніше уклали меморандум про співпрацю.

Євген Іванов наголосив, що ефективно працює пряма взаємодія між органами місцевого самоврядування та їх європейськими партнерами. У Валківській територіальній громаді є потужні підприємства, які відправляють продукцію на експорт в тому числі до Республіки Польща. За його словами, завдяки налагодженню прямих зв’язків, співпраця і партнерство дасть змогу громаді розвиватися та розбудовуватися.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що ГО "Стоп Корупції" просить ДБР відкрити провадження через незаконне вивезення за кордон чоловіка Єгорової-Луценко.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися