У Харкові та області перевірили продукти на наявність радіації: що виявили

Результати перевірки харчових продуктів на вміст радіонуклідів

Спеціалісти лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ” проводять радіологічний контроль харчових продуктів, повідомляють "Коментарі. Харків".

У держустанові зазначили, що за минулий період 2023 року провели спектрометричні дослідження 119 зразків харчових продуктів. “Перевищення гігієнічних нормативів вмісту радіонуклідів цезію-137 та стронцію-90 в досліджених зразках не встановлено”, - уточнили у державній установі.

Також нагадали, що до ДУ можуть звернутися юридичні та фізичні особи для проведення радіологічних досліджень будівельних матеріалів, харчових продуктів, лікарської сировини, дозиметричних досліджень з визначення рівня напруженості дози зовнішнього гамма-випромінювання, рентгенівського випромінювання та еквівалентної рівноважної об’ємної активності радону-222 у повітрі приміщень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові триває щотижнева перевірка якості атмосферного повітря

Досліджують стан атмосферного повітря спеціалісти Комплексної лабораторії спостережень за забрудненням природного середовища Харківського РЦГМ. Спеціалісти перевіряють атмосферне повітря у м. Харків на наявність наступних домішок:  завислі речовини, діоксид сірки, оксид вуглецю, діоксид азоту, оксид азоту, фенол, сажа, аміак, формальдегід. В Харківському регіональному центрі з гідрометеорології повідомили, що за результатами дослідження перевищень гранично допустимих концентрацій вказаних домішок за період 9-14 жовтня не спостерігалося.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися