Харків'янам виділено понад 120 мільйонів гривень

На ці гроші претендують майже шість тисяч харків'ян

Понад 123 млн грн фінансової допомоги отримали харків’яни в рамках програми "єВідновлення". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

До Департаменту житлово-комунального господарства надійшло понад 8,9 тис. звернень на відшкодування збитків, завданих у результаті обстрілів. Понад 5,6 тис. заявок спеціальна комісія вже відпрацювала.    

"Нагадаємо, що сума максимальної грошової підтримки на проведення ремонтних робіт у багатоповерхівках зросла до 350 тис. грн, а для власників приватних будинків - до 500 тис. грн. Отримати державну виплату на ремонт житла, яке має незначні пошкодження внаслідок обстрілів, може кожен харків'янин. Для цього необхідно подати заявку в застосунку "Дія"", - пишуть у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відбудову Харківської області. У Харківській області триває відбудова 62 об’єктів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. Олег Синєгубов повідомив, що цього року в області за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії та обласного й місцевих бюджетів проводяться відновлювальні роботи на 62 об’єктах, загальна сума фінансування – 944,1 млн грн. Серед них 48 проєктів – це відбудова житлових будинків, які було пошкоджено ворожими обстрілами, у Дергачівській, Балаклійській, Старосалтівській, Чугуївській, Лозівській, Роганській, Золочівській громадах.  Крім того, роботи з відновлення розпочато у 8 закладах охорони здоров’я. Це амбулаторії в Лісному, Руській Лозовій, Великих проходах, Малих Феськах, Старому Салтові та Черкаській Лозовій. Триває також ремонт двох лікарень у Харкові – обласної дитячої та обласної травматологічної. Стартували роботи і трьох закладах освіти - у Мерефі, Старому Салтові та Люботині. У планах – ще один заклад освіти в Чугуєві. Також начальник ХОВА зауважив, що триває відновлення електропостачання на деокупованих територіях.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися