У Харківській області проводять опитування: що будуть покращувати

До опитування запрошують жителів громад та ВПО

У громадах Харківської області проводять опитування щодо проблем захисту прав людини в концепції перехідного правосуддя. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Богодухівської міської ради. 

Опитування проводять в рамках наукового дослідження “Захист прав людини в концепції перехідного правосуддя: українська модель”. Дослідження проводять в науково-дослідному інституті вивчення проблем злочинності ім. академіка В.В.Сташиса  за підтримки Національного фонду досліджень України.

У міській раді повідомили, що вказана проблематика є надважливою для України, адже перехідне правосуддя має на меті сприяти найліпшому відновленню справедливості, укріпленню миру, цінностей демократії, постає комплексом кримінологічно-обґрунтованих заходів, що поєднують каральну й відновну юстицію, широкий, багаторівневий соціальний діалог, просвіту, реституцію, правотворчу й правоохоронну діяльності, організаційно-управлінські трансформації та ін.

“Для повного і всебічного дослідження проблеми захисту прав людини в концепції перехідного правосуддя виникає потреба ознайомитися із думкою громадян щодо питань реалізації цієї концепції, а особливо тих, хто зазнав внутрішнього переміщення протягом російської агресії”, - зазначили у міській раді.

Також запросили громаду заповнити анкету за посиланнями:

Анкета для опитування громадськості з проблем реалізації концепції перехідного правосуддя

Анкета для опитування внутрішньо переміщених осіб щодо проблем реалізації концепції перехідного правосуддя

QR-коди анкет для проходження опитування на мобільному пристрої розміщені за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відбувається з допомогою ВПО




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися