У Харківській області з'явилася нова послуга для ВПО

Переселенцям надають консультації

У Первомайській міській територіальній громаді запрацював кол-центр для переселенців.Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Первомайської міської ради.

Кол-центр створили в рамках реалізації проєкту Асоціації учасницького розвитку громад “Підтримка соціальної інтеграції та психотерапевтична підтримка ВПО в партнерських громадах" в межах проєкту “Фенікс”: Сильна Україна під час війни", що виконується Фонд Східна Європа за підтримки Європейського Союзу. 

Кол-центр створено для забезпечення безперебійного консультування та комунікації з внутрішньо переміщеними особами, які проживають або тимчасово перебувають в громаді.

Контакти кол-центру: 067 282 20 97 (безплатний багатоканальний з усіх операторів).

Час роботи: понеділок-четвер  08.00 – 12.00; 13.00 - 17.00; п’ятниця 08.00-15.00

ВПО можуть звернутися до кол-центру з наступних питань:

  • взяття на облік внутрішньо переміщених осіб та видачі відповідних довідок, зняття з обліку, зміни персональних даних або соціального статусу;  

  • призначення допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам та інших державних соціальних допомог;

  • призначення компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб власникам/наймачам житлових приміщень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Україні внаслідок перевірок внутрішньо переміщених осіб понад 140 тисяч переселенців було позбавлено соцвиплат через невідповідність критеріям.

Детальніше про нові умови отримання грошової допомоги ВПО читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися