Жителів Харківщини попередили про фейк з новими грошовими виплатами

Верховна рада не ухвалювала законів щодо нових виплат

В Україні поширюють фейк про нові виплати дітям війни. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Первомайського міського голови Миколи Бакшеєва. 

За його інформацією, у соцмережі інстаграм шириться відео, у якому йдеться про виплати дітям. “Діти, які народилися після початку війни, або не мали на той момент 18 років та їхні батьки мають право на щомісячну виплату, розміром 12 тисяч гривень. Гроші компенсують за шість місяців до подачі” – значиться у відео.

“Перевіривши повідомлення, фактчекери проєкту "Брехунець" дійшли висновку, що воно не відповідає дійсності. Це – фейк”, - зазначено у попередженні.

Жодного закону, який би гарантував дітям війни в Україні 12 тисяч гривень виплати, народні депутати не ухвалювали.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителів Харківської області попередили про чергову шахрайську схему - зловмисники пропонують отримати грошові виплати.

Шахраї розміщують публікації в соціальних мережах та пропонують отримати грошові виплати. У таких повідомленнях зловмисники пропонують обрати суму виплат, яка людині потрібна, а за отримання коштів просять сплатити комісію, зазначену навпроти суми.

Якщо людина просить більше зазначеної суми, шахраї ніколи не відмовляють та пропонують отримати грошову виплату, наприклад,  200 000 грн, а за це сплатити комісію в сумі 2000 грн. При цьому сплативши комісію заявник не отримує коштів.

Детальніше, як працює шахрайська схема та як розпізнати обман читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися