Жителів однієї з громад на Харківщині попередили про встановлення лічильників

Споживачам на Харківщині розповіли про переваги встановлення лічильників води

У встановленні приладів обліку води зацікавлені країна та кожен окремий абонент. Адже споживачі можуть контролювати витрати на оплату води. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Височанської селищної ради. 

У селищній раді навели приклад:у приватному будинку зареєстровано п’ятеро людей, а проживає двоє (нарахування за спожиту воду буде проводитися з розрахунку на 5 осіб). Також за відсутності лічильників за воду доведеться сплачувати навіть тоді, коли послугою не користувалися - у період відпустки, відрядження тощо. 

“З метою раціонального водокористування та здійснення нарахувань за фактичне водоспоживання, рекомендуємо усім мешканцям встановлювати індивідуальні прилади обліку. Пам’ятайте, що маючи лічильник, ви самостійно можете контролювати витрати, економити воду та свої гроші”, - звернулися з проханням до споживачів у селищній раді.

Щоб встановити прилади обліку води, необхідно отримати технічні умови на водопостачання. Згідно з ДСТУ Б В.2.5-ХХ:20ХХ “Вузли обліку холодної питної води” засоби обліку повинні бути встановлені на водопровідному вводі за межами будинковолодіння або ж на території будинковолодіння при наявності доступу до нього.

“Лічильник має бути встановлений у відповідному колодязі у горизонтальному положенні. Ці роботи має провести спеціалізована організація, яка надає після виконання робіт акт. Лічильник обов’язково має мати антимагнітний захист”, - наголосили у селищній раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у деяких громадах Харківської області планують змінити тарифи на холодне водопостачання та водовідведення.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися