Які послуги жінки ВПО можуть отримати безплатно

Безплатний пакет послуг гарантує жінкам усе необхідне

Вагітні жінки ВПО мають право на безоплатну медичну допомогу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

У відомстві пояснили, що вагітні жінки ВПО можуть обрати будь-яку лікарню, що надає медичну допомогу за пакетом “Ведення вагітності в амбулаторних умовах”. Вони мають право на безоплатний медичний супровід.

Дізнатися, де розташована найближча лікарня з пологовим відділенням чи пологовий будинок, можна зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Також жінкам радять зв’язатися безпосередньо із медзакладом, щоб уточнити графік роботи й записатися на прийом. 

“Медичний заклад не має права відмовити у наданні послуг, посилаючись на попереднє місце проживання майбутньої матері”, - уточнили у міністерстві.

За можливості породіллі варто мати з собою документ, що посвідчує особу, обмінну карту та речі першої потреби для себе і дитини на час перебування в лікарні.

“Безплатний пакет послуг гарантує вам усе необхідне: ліки, медичні вироби та надання медичної допомоги черговою акушерською бригадою”, - зазначили у відомстві.

Також є безплатним знеболення під час пологів (або інших процедур), скринінг критичних вроджених вад серця й інші необхідні дослідження, планові щеплення дитини, харчування породіллі у стаціонарі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Україні внаслідок перевірок внутрішньо переміщених осіб понад 140 тисяч переселенців було позбавлено соцвиплат через невідповідність критеріям. У Височанській селищній раді нагадали, за яких умов можна втратити виплати.

Детальніше про зміни читайте за посиланням




Джерело: https://t.me/minre_ua/4454
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися