У Харківській області оголосили про підвищення тарифів

Це відбувається вперше за два роки

З 1 листопада КП "Зміїв-Сервіс" підвищує тариф на послуги з централізованого водопостачання і водовідведення. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію з соцмереж Зміївської міської ради.

Таке рішення погодили на засіданні виконавчого комітету 26 жовтня. Зазначимо, що востаннє підприємство змінювало тариф у 2021 році.
Тариф на централізоване водопостачання і водовідведення буде одним як для юридичних осіб, так і для населення. Так установлено чинною нормативно-правовою базою, а саме, Порядком формування тарифів на централізоване водопостачання і водовідведення, що затверджений Постановою КМУ № 869 від 1 червня 2011 року (в редакції Постанови КМУ від 3 квітня 2019 року № 291). З 1 листопада у Зміївській громаді буде одна категорія споживачів – споживачі, які не є суб'єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення.
Як пояснив директор КП "Зміїв-Сервіс" Віталій Куліш, якщо залишити тариф без змін протягом року підприємство понесе збитків на більш ніж 6 мільйонів грн. А тому встановлення нового тарифу дасть можливість підприємству виходити в "нуль", про прибуток взагалі мова не йде.
На території Харківської області непопулярні рішення щодо підвищення тарифів на централізоване водопостачання і водовідведення прийняли вже у Люботині, Валках і Краснограді. Найближчим часом це планують зробити у Печенігах і Лозовій.
Якщо говорити про вартість тарифу у розрізі громад, то після його підняття КП "Зміїв-Сервіс" займатиме 18 місце серед 37 комунальних підприємств Харківської області.
Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про підвищення тарифів на воду у кількох громадах Харківської області. У Лозівській громаді планують підвищити тарифи на водопостачання з 15 листопада 2023 року, повідомляють "Коментарі. Харків". “З метою приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня та покриття всіх витрат до собівартості, КП “Тепловодосервіс” Лозівської міської ради Харківської області здійснило розрахунки з урахуванням зростання вартості електроенергії, заробітної плати, податків та послуг сторонніх організацій, ПММ, матеріалів, у зв’язку з чим інформує про намір змінити діючи тарифи”. Розрахункові тарифи на централізоване водопостачання відповідно за 1 куб. м: с. Мальцівське: централізоване водопостачання – 141,00 грн за 1 куб. м (населення), централізоване водопостачання – 141,00 грн за 1 куб. м (бюджетні установи), централізоване водопостачання – 141,00 грн за 1 куб. м (інші споживачі). с. Нова Іванівка: централізоване водопостачання – 138,00 грн за 1 куб. м. (населення), централізоване водопостачання – 138,00 грн за 1 куб. м (бюджетні установи), централізоване водопостачання – 138,00 грн за 1 куб. м (інші споживачі). с. Тихопілля, с. Благодатне, с. Олександрівка (водогін Буркуче): централізоване водопостачання – 150,00 грн за 1 куб. м (населення), централізоване водопостачання – 150,00 грн за 1 куб. м (бюджетні установи), централізоване водопостачання – 150,00 грн за 1 куб. м (інші споживачі). Також комунальне підприємство “Тепловодосервіс” Лозівської міської ради Харківської області планує надавати послуги з централізованого водопостачання для мешканців сіл Павлівка Друга, Башкарівка, Новоселівка Лозівського району за такими тарифами (з 15 листопада 2023 року): с. Павлівка Друга, с. Бакшарівка: централізоване водопостачання – 136,00 грн за 1 куб. м. (населення), централізоване водопостачання – 136,00 грн за 1 куб. м (бюджетні установи), централізоване водопостачання – 136,00 грн за 1 куб. м (інші споживачі). с. Новоселівка (Лозівський район): централізоване водопостачання – 140,00 грн за 1 куб. м (населення), централізоване водопостачання – 140,00 грн за 1 куб. м (бюджетні установи), централізоване водопостачання – 140,00 грн за 1 куб. м (інші споживачі). 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися