Росіяни лякають жителів Харкова та області катастрофою: що відомо

Подібну інформацію російські пропагандисти поширювали неодноразово

Останнім тижнем російські пропагандисти намагаються активно поширювати в українському інформаційному просторі новину про те, що начебто Україна збирається підірвати дамбу у селищі Липці. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру.

Йдеться, що нібито Трав’янське водосховище затопить не тільки північ Харківської області, а й деякі райони Харкова, приміром, Північну Салтівку. У ХАЦ повідомили, що чутки ширяться і їх почали обговорювати мешканці Харкова у громадському транспорті.

picture

Ворожа пропаганда наголошує, що підрив дамби Україна нібито готує за участі саперів НАТО. У ХАЦ наголошують, що це типовий “вкид”, бо військ НАТО в Україні немає, це неодноразово офіційно оголошували представники Альянсу.

Варто згадати, що подібну інформацію ворог поширював неодноразово за декілька тижнів-місяців до того, як росіяни підірвали дамбу на Каховській ГЕС.

“Тому не виключено, що загроза для дамби в Липцях існує, але не з боку України, а від держави-агресора, враховуючи цю дезінформаційну кампанію. За словами місцевих, у Липцях все спокійно, ніяких саперів НАТО у селі немає і ніколи не було, а про імовірний підрив вони чують уперше”, - наголосили у ХАЦ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській обласній військовій адміністрації повідомили, що росіяни вкотре поширюють фейкову інформацію. Окупанти розсилають смс з пропозицією інформувати про ЗСУ в обмін на гроші. Детальніше про чергову інформаційну атаку росії читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися