У Червоному Хресті попередили про фейкову інформацію: деталі

Український Червоний Хрест веде комунікацію двома мовами — українською та англійською

У Telegram виявлено шахрайський канал RedCrossUkrainian, де російською мовою пропонують пройти опитування про обстановку у регіоні та отримати гроші. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Товариства Червоного Хреста України. 

У Товаристві розповіли, що також існує “Червоний Хрест Україна (чат)”, де маніпуляцією отримати гроші людей просять запросити до каналу друзів. “Це шахраї. Український Червоний Хрест не проводить жодних опитувань у соціальних мережах, а тим паче не видає за інформацію гроші. Будьте уважні, не потрапляйте на шахраїв”, - повідомили у Товаристві.

Громадянам повідомили, що Український Червоний Хрест веде комунікацію двома мовами — українською та англійською.

Всі офіційні канали комунікації Українського Червоного Хреста верифіковані, тобто визнані соціальними мережами та мають біля назви синій кружечок з галочкою, яка підтверджує цей статус.

“У разі виявлення підозрілої інформації напишіть у службу підтримки Українського Червоного Хреста [email protected] або уточніть в Інформаційному центрі 0 800 332 656”, - звернулися у товаристві.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у жовтні один із російських пропагандистських Telegram-каналів, націлений на аудиторію Харкова та області, поділився повідомленням-обуренням з українського ресурсу про те, що нібито на проєкти ремонту чотирьох вулиць у Куп’янську та Ківшарівці витратили мільярд гривень. У ХАЦ повідомили, що ця інформація виявилася фейком.

Детальніше про ситуацію читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися