Харківщина в лідерах по стягуванню коштів з батьків

1,7 мільярда гривень аліментів стягнули державні виконавці Східного управління юстиції

Харківська область на другому місці за сумами коштів, що були стягнуті з батьків, які не хочуть платити аліменти своїм рядним дітям. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

"Сумлінні батьки, знаючи свій обов’язок забезпечувати дітей, добросовісно сплачують аліменти. Водночас, для тієї категорії громадян, які ігнорують економічні права малечі, діють примусові заходи, визначені українським законодавством. Так, понад 1,7 мільярда гривень аліментів стягнули державні виконавці Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції за 10 місяців 2023 року", – розповіла на свой сторінці в Фейсбук Ірина Свистун, начальник Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Зокрема статистика по областях склалася наступним чином:

Полтавщина – понад 490 млн. грн.;

Харківщина – майже 360 млн. грн.;

Сумщина – 343 млн. грн.;

Чернігівщина – 338 млн. грн.;

Донеччина – 144 млн. грн.;

Луганщина – близько 34 млн. грн..

Варто зазначити, що у зв’язку з введенням воєнного стану Закон України "Про виконавче провадження" доповнений низкою змін, але питання стягнення аліментів під час війни не зазнало кардинальних правок. Так, залишилось незмінним стягнення аліментів шляхом звернення на доходи боржника.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ворог намагається бити по дорогах, якими поводиться евакуація на Харківщині

З Куп'янського району триває примусова евакуація сімей із дітьми. Відповідне рішення було ухвалене на Раді оборони Харківської області та підтримане Мінреінтеграції. На сьогодні з небезпечних громад Куп’янщини евакуйовали родини, в яких 201 дитина. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Він зазначив, що залишається евакуювати менше 100 дітей. "Ворог намагається знищити дорожню інфраструктуру з міста Куп’янськ, що ускладнює маршрути для евакуації. Тому для нас безпека – перш за все. Ми задіюємо всі можливі ресурси. Дякую за роботу керівникам районної та військової адміністрацій, Єдиному координаційному гуманітарному центру та волонтерам, міжнародним партнерам, службовцям Нацполіції", – зауважив Олег Синєгубов.

Чи є в області місця для розміщення людей – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися