У громаді на Харківщині встановлюють особливі намети: хто ними користується (ФОТО)

Жителів громади повідомили, що майданчик буде відкритий щонеділі з 10:00

Минулої неділі, 5 листопада, у селі Руська Лозова відбулось відкриття намету на базі майданчика циркулярного будівництва та ремонту СС Yard. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Дергачівської міської ради. 

Благодійники мали перших відвідувачів намету, які змогли знайти корисні речі для відновлення власних домівок.

“Нагадуємо, що тут можна знайти не тільки цеглу, але й інші матеріали, інструменти, суміші, двері, вікна, лічильники, плитку, фарби, шпалери, торшери, розетки, вимикачі, електричні лампи, труби та інше! Своїх нових власників вже знайшли такі речі, як змішувач, лінолеум, термос, подовжувач”, - розповіли у міській раді.

Жителям повідомили, що майданчик буде відкритий щонеділі з 10:00. За благодійний внесок (донат) громадяни можуть заздалегідь забронювати те, що необхідно, або на місці взяти до двох речей на людину.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що спеціалісти лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ” проводять контроль наявності радіації в сировині та будівельних матеріалах.

У державній установі розповіли, що за минулий період 2023 року були проведені спектрометричні дослідження 90 зразків. За результатами перевірки повідомили, що перевищення гігієнічних нормативів вмісту радіонуклідів в досліджених зразках не встановлено.

У держустанові нагадали, що юридичні та фізичні особи можуть звернутися для проведення радіологічних досліджень сировини та будівельних матеріалів, харчових продуктів, лікарської сировини, дозиметричних досліджень з визначення рівня напруженості дози зовнішнього гамма-випромінювання, рентгенівського випромінювання та еквівалентної рівноважної об’ємної активності радону-222 у повітрі приміщень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися