У Харкові повторно продають будівлю російського банку: деталі

Аукціон має відбутися 22 листопада

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб удруге виставив на продаж колишній офіс АТ “МР Банк” по вулиці Донця-Захаржевського, 2. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру.

Відповідний лот виставлений на сайті “Prozorro. Продажі”. Стартова вартість будівлі 97,13 млн грн.

У ХАЦ зазначили, що частина будівлі є пам’яткою містобудування та архітектури місцевого значення. Загальна площа приміщень, що пропонуються на продаж, – 3600 кв.м. Крім об'єкта нерухомості, до складу лота входить понад 4400 одиниць основних засобів.

У повідомленні фонду зазначено, що торги будуть проходити за англійською моделлю аукціону. Передбачається, що протягом трьох раундів, які тривають по три хвилини, зареєстровані учасники змагатимуться за лот, підвищуючи свої ставки. У фонді уточнили, що інформація про учасників розкривається автоматично, після завершення аукціону. Аукціон має відбутися 22 листопада.

picture

У ХАЦ нагадали, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав ліквідацію “Промінвестбанку” та “МР Банку” 25 лютого 2022 року на підставі рішень правління Національного банку України про відкликання банківських ліцензій та ліквідацію. Рішення РНБО “Про примусове вилучення в Україні об’єктів права власності російської федерації та її резидентів” було введено в дію указом Президента України 11 травня 2022 року.

Активи перебувають на балансі АТ “МР Банк”, що ліквідує Фонд гарантування вкладів, і на продаж виставлялися повторно.

Під час першого аукціону стартова ціна приміщень була 107 млн грн, але бажаючих придбати нерухомість не знайшлось. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області виставили на земельні торги ділянки




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися