У Харкові збільшується кількість людей вразливої категорії: подробиці

Завдяки співпраці муніципалітету з ЮНІСЕФ родини у Харкові отримують зимовий одяг, дитяче харчування, засоби гігієни, планшети для навчання тощо

У Харкові напередодні обговорили проблеми дітей, які потребують розв'язання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Питання розглядали на засіданні Регіонального офісу міжнародного співробітництва “Захист прав і інтересів дитини через інтегровані програми підтримки в Харківській області”.

Заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан розповіла, що у Харкові до війни мешкало майже 1,5 млн осіб, з них - 220 тис. дітей. Сьогодні ці цифри значно менші, але через війну збільшилась кількість тих, хто потребує допомоги. Це майже 95 тис. дітей, серед яких 1,2 тис. дітей - з інвалідністю. З 3,5 тис. багатодітних сімей у Харкові проживає лише 1 тис. родин, у яких виховується майже 6 тис. дітей.

“Це ті сім'ї, які з різних причин не змогли виїхати з міста та потребують допомоги. Але місто живе. Ми обов'язково відбудуємо все, що зруйнував ворог, та повернемо харків’ян додому, бо ми не наодинці з бідою. З нами поруч - представники міжнародної спільноти зі своїми можливостями та бажанням допомагати”, - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

Учасники засідання обговорили різні аспекти захисту прав та інтересів дитини, у тому числі реформування дитячих будинків, реалізацію різних освітніх проєктів, підтримку сімейних форм виховання, відновлення шкіл тощо.

Світлана Горбунова-Рубан повідомила, що в Харкові вже 12 років діє Міська комплексна програма “Назустріч дітям”. Її основні заходи спрямовані на забезпечення захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За словами чиновниці, міжнародні організації та фонди надають значну допомогу в реалізації цієї програми. Особливо цінною їхня підтримка стала у воєнний час. Зокрема, завдяки співпраці муніципалітету з ЮНІСЕФ родини у Харкові отримують зимовий одяг, дитяче харчування, засоби гігієни, планшети для навчання тощо. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що деяким родинам у Харкові надали допомогу у вигляді зимового одягу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися