У Харківській області прийняли рішення щодо ВПО: подробиці

На засіданні обласного форуму Рад ВПО ухвалили низку важливих рішень щодо підтримки внутрішньо-переміщених осіб

Пріоритетні питання роботи форуму Рад ВПО – сприяння забезпеченню людей житлом та роботою, що є ключовим для повноцінної інтеграції на новому місці. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Для вирішення цих задач спільно з Дитячим фондом ООН UNICEF у 5-ти пілотних громадах області створюються Центри життєстійкості. Такі Центри будуть єдиним вікном для отримання всього спектру послуг з психосоціальної підтримки, гуманітарного реагування та соціальних послуг.

Продовжуємо надавати ВПО іншу допомогу. З початку року на проживання ВПО з державного бюджету спрямовано 8,8 млрд грн. В рамках програми "Прихисток" майже 80 тис переселенців Харківщини отримали допомогу на суму майже 364 млн грн", – зазначив начальник Харківської ОВА.

Він зазначив, що з обласного бюджету 227 ВПО, які опинилися в скрутній життєвій ситуації, отримали адресну допомогу на суму 3,8 млн грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Через довгі тривоги у Харкові не працюють заклади: що кажуть у Повітряних Силах

Через довготривалі польоти російських МіГ-3 та повітряну тривогу в Україні, на декілька годин поспіль зупиняється багато процесів життєдіяльності – це магазини, пошти, банки та інші заклади. У Повітряних силах висловилися щодо непрацюючих закладів під час повітряної тривоги.

Так, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону заявив, щодо ситуації з довготривалими повітряними тривогами, можливо, будуть зробленні певні корективи. Також він нагадав українцям, що літаки МіГ-31, а особливо ракети "Кинджал", якими вони оснащенні, несуть серйозну небезпеку.

Що робиться зі світлом у Харківській області

Фахівці Ізюмського району електричних мереж АТ "Харківобленерго" повністю відновили електропостачання у селах Донецьке та Сніжківка Оскільської територіальної громади. Як розповів в.о. старшого майстра Ізюмського РЕМ Віталій Борщ, на черзі – село Топольське: там залишилося підключити до 10 домоволодінь.

Станом на 16 листопада 2023 року в Харківській області залишаються знеструмленими менше 70 населених пунктів. Більше половини з них знаходяться у прифронтовій зоні, де провести відновлювальні роботи неможливо, поки іде війна. Загалом фахівці АТ "Харківобленерго" відновили електропостачання у майже 400 населених пунктах, де зареєстровано понад 215 тис. абонентів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися