На Харківщині живлення інфраструктури зможуть відновлювати менш ніж за секунду: деталі

Пристрої тримають заряд до 14 годин та дозволяють у разі знеструмлення відновити живлення менше ніж за 1 секунду

Харківська область залучила 95 системи зберігання енергії Tesla Powerwall 2.0. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Очільник області розповів, що ці пристрої тримають заряд до 14 годин та дозволяють у разі знеструмлення відновити живлення менше ніж за 1 секунду. Вони забезпечать безперебійне електропостачання важливої інфраструктури районів області. За словами Олега Синєгубова, є можливість підзаряджати пристрої від сонячних батарей. 

“Завдяки зусиллям наших донорів у Варшаві провели навчання спеціалістів щодо інсталяції та експлуатації обладнання. Велика подяка Міністерству цифрової трансформації України, Уряду Польщі, Інституту телекомунікацій - Національному дослідному інституту у Варшаві, американській благодійній організації Direct Relief, Tesla Inc. та Благодійному фонду Євгена Пивоварова”, - наголосив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Україні другий день поспіль спостерігається дефіцит електроенергії, а її споживання зростає. 

“Влітку ми просили вас максимально економити ввечері після 19:00. Тепер найкритичніші години - з 17:00 до 19:00, а потреба в раціональному ощадливому споживанні є з 9:00 до 19:00”, - зазначили у НЕК “Укренерго”. Також у компані розповіли, як саме впливає похолодання на споживання електроенергії. 

Використання електроенергії нерівномірне. Протягом доби воно має піки - зранку, коли всі збираються на роботу, і ввечері, коли повертаються додому. Але влітку графік споживання був схожим на одновухого “котика” (див. інфографіку), бо пік споживання зранку був незначним, а ввечері - відчутно зростав.




Джерело: https://t.me/synegubov/7562
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися