У Харківській області батькам нададуть більше часу: подробиці

У громаді забезпечують послуги денного догляду для дітей з інвалідністю

У Пісочині відкрили Центр денного догляду завдяки співпраці з ЮНІСЕФ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

У ХОВА розповіли, що у Центрі денного догляду для дітей з інвалідністю спеціалісти забезпечують психологічну підтримку, реабілітаційні процедури, фахівці допомагають дітям формувати та підтримувати навички самообслуговування. На сьогодні на території Пісочинської громади зареєстровано 128 дітей з інвалідністю.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов пояснив, що ідея такого Центру полягає також в тому, щоб надати більше вільного часу батькам, щоб вони, наприклад, сходили на роботу чи зайнялися сімейними справами. А в цей час діти отримають професійним догляд, займатимуться з фахівцями Центру.

А заступник Виконавчої директорки ЮНІСЕФ Тед Чайбан повідомив, що наступного року ЮНІСЕФ шукатиме можливості покривати потреби більшої кількості громад у денному догляді для дітей з інвалідністю.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що депутати Харківської міської ради на позачерговій сесії 22 листопада підтримали рішення про виплату грошової допомоги дітям загиблих військовослужбовців і харків’янам з хронічним захворюванням нирок. 

Департамент соціальної політики вніс зміни до Програми сприяння безпечній життєдіяльності у сфері соціального захисту населення міста Харкова, розширивши окремі категорії громадян, яким надаватиметься фінансова допомога.

Так, дітям загиблих (померлих) захисників і захисниць України та дітям загиблих (померлих) під час проведення антитерористичної операції, відсічі та стримування збройної агресії рф забезпечили виплату адресної грошової допомоги. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися