На Харківщині планують побудувати котеджі для переселенців (ФОТО)

У майбутньому житло надаватиметься молодим спеціалістам, лікарям тощо

У селищі Золочів Харківської області за допомогою фінських партнерів планують побудувати котеджі з бомбосховищами для ВПО. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію медіа “Слобідський край”. Начальник Золочівської селищної військової адміністрації Віктор Коваленко розповів, що місцева влада подала заявку до “Фінсько-української асоціації національної оборони” щодо зведення в громаді фінського містечка. 

Керівництво асоціації відвідало селище Золочів у четвер, 23 листопада. Вони ознайомились з ймовірним місцем будівництва. “Залишилися задоволені побаченим, оскільки там є всі умови для створення цього містечка, а саме водопостачання, газопостачання, енергопостачання тощо”, – розповів Віктор Коваленко.

У планах побудувати котеджі, кожен з окремим бомбосховищем. Це буде тимчасове житло для ВПО. У майбутньому житло надаватиметься молодим спеціалістам, лікарям тощо.

Начальник Золочівської селищної військової адміністрації пояснив, що у громаді велика потреба у житлових приміщеннях - оскільки близько 250 сімей з прикордонних старостатів Золочівської громади потребують тимчасового житла. “Наразі ми очікуємо рішення по нашій заявці. Поки не відомо, скільки людей може розміститися у цьому містечку, але сподіваюся, що воно буде розраховане мінімум на 50 родин”, – зазначив очільник адміністрації

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Кабмін на засіданні 21 листопада вніс зміни до низки урядових постанов щодо обліку ВПО та виплат їм держдопомоги. 

Ознайомитися детальніше зі змінами можна за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися