У Харкові надають притулок особливим мешканцям (ВІДЕО)

В Екопарку показали, як зимують птахи

В Екопарку Харкова надають притулок птахам з різних куточків Харківської області, які не змогли вирушити зимувати у теплі краї. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Екопарку. 

“Майже кожного дня на лінію Доброго дому Фельдман Екопарк приходять повідомлення про перелітних птахів, частіше – лебедів, які не змогли вирушити зимувати у теплі краї. Тож притулок на зиму водоплавні пернаті з різних куточків Харківщини знаходять у нас на Лебединому озері, маючи корм та догляд фахівців. Тут сусідять представники різних видів, серед яких – лебеді, гуси, качки, навіть кури є водоплавні. Ось така галаслива та неспокійна компанія оживляє зимовий пейзаж на Лебединому озері”, - йдеться у повідомленні Екопарку.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Україну прийшла зима, а мінлива погода та опади призводять до ожеледиці на дорогах.

У Міністерстві охорони здоров'я зазначили, що небезпека травматизму у зимовий сезон зростає в рази. Серед найпоширеніших “зимових” травм – переломи рук та ніг, забої хребта, травми голови.  У відомстві розповіли, як надати першу допомогу у випадку перелому кінцівок. 

У відомстві розповіли, як надати першу допомогу у випадку перелому кінцівок.

Розрізняють відкритий та закритий переломи. Якщо перелом відкритий (із пошкодженням шкірного покриву), в його місці буде болюча рана. Можлива також кровотеча. Кінцівка може стати незвично рухливою або набути неприродного положення. Закритий перелом також може характеризуватися болем, неприродним положенням або деформацією кінцівки, її незвичною рухливістю. Утім за такого перелому не порушується цілісність шкіри, натомість під нею може утворюватися гематома (синець), а сама нога чи рука можуть суттєво набрякати.

Як надати першу допомогу при травмі кінцівки, читайте за посиланням



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися