У Харкові та області діє нова заборона: передбачені штрафи до 85 000 грн

Заборона на території області триватиме до 30 червня 2024 року включно

З 1 грудня 2023 року почала діяти заборона на вилов річкових раків у рибогосподарських водних об'єктах Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського рибоохоронного патруля.

Заборона на території області триватиме до 30 червня 2024 року включно.

“З метою збереження та охорони популяції раків в період їх спарювання та виношування ікри Харківським рибоохоронним патрулем видано наказ “Про встановлення заборони на лов річкових раків”, - повідомили у патрулі.

За порушення правил рибальства передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 34 - 680 грн із відшкодуванням завданих збитків. Кримінальна відповідальність настає за незаконне добування водних біоресурсів у разі завдання істотної шкоди. Санкція статті передбачає штраф від 17 000 – 85 000 грн, або обмеження, або позбавлення волі строком до трьох років із відшкодуванням завданих збитків. За кожен незаконно добутий екземпляр рака порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн.

“Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Харківській області закликає громадян дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства”, - звернулися до жителів Харкова та області.

Також звернулися з проханням у випадку виявлення порушення правил рибальства, збуту водних біоресурсів або замору риби невідкладно повідомляти за номером цілодобової телефонної “Гарячої лінії”: (099) 549 23 59.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині приземлили особливу “пташку”.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися