Жителям Харкова та області відмовляють у перерахунку вартості газу: подробиці

Як отримати перерахунок за газ, якщо у приміщенні ніхто не живе

На Харківщині власники житла, які певний час не проживають в ньому, можуть не сплачувати за газ. Однак у деяких випадках плата все ж буде нараховуватися. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської філії “Газмережі”. 

У разі тимчасового непроживання у приміщенні газовики радять власникам оселі, де було встановлено лічильник газу або: 

щомісяця передавати з 1 по 5 число незмінні показання лічильника. Зробити це можна в особистому кабінеті “Газмережі”,

надіслати письмову заяву (у довільній формі) до Харківської філії “Газмережі” про факт тимчасового непроживання.

До заяви потрібно додати наступні документи: 

  • копія паспорта, 

  • ІПН власника житла, 

  • підтверджуючі документи про непроживання власника і всіх зареєстрованих у домоволодінні осіб: довідку ВПО або копію закордонного паспорта з відміткою про перетин державного кордону.

У Харківській філії звернули увагу споживачів: “Якщо період вашої відсутності вдома буде перевищувати піврічний термін, у 30-денний строк із моменту закінчення 6-місячного періоду повторно надішліть документи до філії. Також споживач у місячний термін повинен повідомити свого Оператора ГРМ про те, що він повернувся додому”.

Якщо у житловому приміщенні відсутній газовий лічильник, то потрібно звернутися  з письмовою заявою (у довільній формі) до Харківської філії “Газмережі” та додати копію паспорта, ІПН власника житла, підтверджуючі документи про тимчасову реєстрацію всіх зареєстрованих у домоволодінні осіб.

Документи про тимчасове непроживання необхідно оновлювати кожні 6 місяців.

“Звертаємо увагу, якщо на об’єкті зареєстровано кілька людей, які зараз не мешкають за місцем реєстрації, об’єм газу буде визначено з розрахунку на 1 особу. Якщо на об’єкті зареєстрована 1 людина, перерахунок об’єму не здійснюється”, - повідомили у філії.

Також якщо нарахування обсягів спожитого природного газу проводиться відповідно до показань будинкового лічильника природного газу, то корегування минулих періодів не проводиться.

Подати звернення щодо тимчасового непроживання можна на поштову або електронні адреси Харківської філії “Газмережі”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як у Харкові та області нараховують квитанції за газ




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися