У магазинах Харкова та області може з'явитися небезпечний продукт

Продукт завезли з Франції

Європейська система швидкого оповіщення про харчові продукти і корми (Rapid Alert System for Food and Feed, RASFF) повідомила про завезення в Україну небезпечного продукту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію RASFF.

Йдеться про сир Reblochon de Savoie, його привезли з Франції. У продукті виявили патогенні мікроорганізми - Стафілокок коагулазопозитивний. 

За частотою випадків саме стафілококове отруєння посідає перше місце серед харчових отруєнь. Причина його виникнення –  потрапляння в організм ентеротоксину, що виділяється Staphylococcus aureus (Золотистий стафілокок). Чутливість людини до ентеротоксину стафілокока дуже висока - отруєння настає у 90%, що вживали заражену їжу.

Золотистий стафілокок – це основний збудник інфекцій опорно-рухового апарату (артритів, остеомієліту та ін.). Він здатний викликати розвиток септичних артритів у підлітків. При цьому золотистий стафілокок, ознаки якого спостерігаються в гнійному ураженні шкіри та м'яких тканин, в кісткову тканину й в суглоби потрапляє з током крові.

Серед усіх патологій, викликаних дією золотистого стафілокока, особливе місце займають ураження, які виникають в результаті безпосередньої дії токсинів бактерії на організм.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та області у листопаді 2023 року порівняно з жовтнем поточного року індекс споживчих цін майже не змінився - показники зросли на 0,2%.

Детальніше про ситуацію з цінами на харчові продукти у Харкові та області читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися