У Держпродспоживслужбі уточнили інформацію про небезпечний продукт

Небезпечний сир до України не відправляли

У Держпродспоживслужбі повідомили, що у мережі інтернет поширюється інформація щодо небезпечного сиру зі стафілококом, який потрапив на прилавки експортом із Франції. Така інформація не відповідає дійсності, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на дані Держпродспоживслужби.

19 грудня 2023 року Держпродспоживслужба отримала інформаційне повідомлення по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) № 2023.8743 стосовно виявлення патогенного мікроорганізму "стафілокок коагулазопозитивний" в сирі, що експортувався з Франції. 

Проте в повідомленні № 2023.8743-fup 1 зазначено, що розповсюдження сиру відбулось до Бельгії, Іспанії та Великобританії. Крім цього, підтверджуючих документів стосовно відправлення партії сиру до України надано не було.

20 грудня 2023 року Держпродспоживслужбою надіслано запит команді RASFF при Європейській Комісії стосовно уточнення експорту сиру з ЄС до України та отримано відповідь, що даний вантаж до України не відправлявся.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та області у листопаді 2023 року порівняно з жовтнем поточного року індекс споживчих цін майже не змінився - показники зросли на 0,2%. У листопаді найбільше зросла вартість:  овочів - на 7,6%, сиру та м'якого сиру - на 2,9%, яєць - на 2,6%. Найбільше подешевшали наступні продукти: олія соняшникова - на 3,6%, цукор - на 2,9%, фрукти - на 2,3%.

Загалом з початку 2023 року індекс споживчих цін у Харкові та області зріс на 4,8%. Як з початку року змінилися ціни на продукти у Харкові та області, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися