У Харківській області підвищили тарифи на ЖКП: деталі

Нові тарифи діятимуть з 1 січня 2024 року

На засіданні виконавчого комітету Зміївської міської ради розглянули питання встановлення тарифів на послуги з управління (поводження) з побутовими відходами (змішані та великогабаритні відходи), що надаються КП “Зміїв-Сервіс”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Зміївської міської ради. 

Було погоджено встановлення наступної вартості послуг:

  • змішані (тверді) побутові відходи – 211,14 грн за 1 куб м з ПДВ;

  • великогабаритні побутові відходи – 288,05 грн за 1 куб м з ПДВ;

  • сума щомісячного платежу за послуги з урахуванням норми споживання на 1 споживача (багатоквартирний сектор) – 25,99 грн;

  • сума щомісячного платежу за послуги з урахуванням норми споживання на 1 споживача (приватний сектор) – 27,99 грн.

“Причини підвищення тарифів – значне здорожчання цін на паливно-мастильні матеріали (в тарифі ще була закладена вартість дизпалива по 17 грн/л, наразі його ціна вже понад 50 грн/л), також збільшені витрати на оплату праці, підвищилися податки, збори та інші платежі”, - пояснили у міській раді.

У міськраді нагадали, що востаннє тарифи на вивіз сміття переглядалися у травні 2021 року. Також попередили, що нові тарифи будуть введені в дію з 1 січня 2024 року.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській міській філії “Газмережі” попередили споживачів про фейкову інформацію.

“Жодних інших цін на газ для всіх категорій населення, ніж ті, що зазначені на офіційних ресурсах компаній Групи Нафтогаз, не існує. Зокрема, інформація про так званий “соціальний тариф” для населення, за яким нібито для сімей військовослужбовців, пенсіонерів, багатодітних та малозабезпечених родин встановлено тариф 4 грн за куб. м газу, — не відповідає дійсності”, - зазначили у міській філії.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися