У Харкові шахраї заволоділи квартирою: що відомо

Суд зобов'язав повернути квартиру у власність Харківської територіальної громади

У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що суд задовольнив позовну заяву керівника Новобаварської окружної прокуратури  м. Харкова про визнання відумерлою спадщиною квартири вартістю пів мільйона гривень, витребування вказаного майна з чужого незаконного володіння, визнання правочину недійсним, повідомляють "Коментарі. Харків".

У прокуратурі розповіли про факт незаконного заволодіння квартирою по вул. Конторській у м. Харкові. Після смерті власниці у квітні 2020 року, за відсутності спадкоємців, вказана нерухомість підлягала переходу у власність Харківської міської територіальної громади за правилами відумерлої спадщини.

Однак згідно відомостей, які містяться в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, приватним нотаріусом у березні 2021 року посвідчено договір купівлі-продажу вказаної квартири від імені померлої. 

Встановлено, що для незаконного заволодіння нерухомістю було використано паспорт померлої власниці з вклеєною фотокарткою іншої особи.  

Надалі незаконно відчужене майно без належних на те повноважень передано в іпотеку. 

Ці порушення стали підставою для направлення окружною прокуратурою відповідного позову до суду.  

Зараз триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що під час онлайн-шопінгу кіберполіція радить обирати послугу післяплати. 

У поліції розповіли, що шахраї намагаються максимально замаскуватися під добросовісних продавців. На своїх ресурсах розміщують яскраві фото товарів, пишуть позитивні відгуки, які виявляються фейковими, жваво консультують замовників, спокушаючи їх привабливими цінами та акціями. 

Як не потрапити на гачок шахраїв, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися