У Харкові та області проводять рейди: що контролюють (ФОТО)

У Харківській області виявляють “нелегальні” ялинки

У Харкові та області посилили заходи контролю під час періоду заготівлі хвойних дерев у передноворічний період 2023-2024 року. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Державної екологічної інспекції у Харківській області.

Представники інспекції спільно з представниками Східного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства та представниками правоохоронних органів  розпочали рейдові патрулювання в місцях продажу та реалізації новорічних ялинок.

В інспекції повідомили, що під час обстежень були виявлені порушення порядку реалізації новорічних красунь. Відповідно було вжито відповідних заходів інспекційного реагування.

“Державна екологічна інспекція у Харківській області закликає не купувати ялини без маркувальних бирок чи самоклеючих стрічок зі штрих-кодом, яка містить інформацію про місце заготівлі та підтверджує законність її реалізації”, - йдеться в повідомленні державного органу.

Раніше в Держекоінспекції наголошували, що згідно зі ст. 65 КУпАП, відповідальність за незаконну порубку, пошкодження, перевезення й зберігання незаконно зрубаної лісової продукції тягне за собою накладення штрафу.

Також законодавством передбачено відповідальність і за порушення порядку придбання та збуту об'єктів рослинного світу. Санкція ст. 88-1 КУпАП передбачає накладання штрафу від 510 до 1700 грн з можливою конфіскацією об'єктів рослинного світу. 

В інспекції наголошували, що не лише продавець, а й покупець “нелегальної” новорічної ялинки ризикують постати перед судом і отримати штраф.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові посилили заходи безпеки.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися